De mooiste dorpen van Frankrijk 

Collonges la Rouge :

Een echte bijzonderheid is de rode kleur van alle huizen die zijn gebouwd met de rode natuurstenen, vandaar zijn naam. Ook de aarde is daar rood.

Het rode contrasteert met het groen van de nabijgelegen kastanjebomen en de wijngaarden.

Alles is hier authenthiek en net een open museum.

Curemonte :

Drie kerken, drie kastelen, drie fonteinen, zes of zeven adellijke huizen zijn de emblemen van dit uitzonderlijke dorpje gebouwd boven op een rots sinds anno 860.

Turenne :

Dit mooie hooggelegen dorp, met verzorgde steegjes en woningen, bezit een grote bouwkundige harmonie. Van de ruïnes van het feodale kasteel blijven de Césartoren en de vestingtoren over. Vanaf de torens heeft u een boeiend panorama op de omliggende valleien.

Carennac :

Het middeleeuwse Carennac ligt aan de oever van de Dordogne en is vooral bekend om zijn klooster uit de 15e eeuw en de nabij liggende Sint Pieter Kerk.

Loubressac :

Hoog boven op een rots profiteert men van een schitterend panorama op het dal van de Dordogne en de kastelen Een wandeling langs de middeleeuwse huizen van okerkleurige stenen en spitse daken , de Saint-Jean-Baptiste kerk en het kasteeltje uit de XV en de XVIIIe eeuw is de moeite waard.

Autoire :

Autoire is vooral bekend om zijn waterval en zijn middeleeuwse huizen.